Proof of Concept (PoC) -toimitus antaa tilaajalle mahdollisuuden testata sovellusta demo- tai pilottikäytössä. Tästä on tilaajalle paljon etua.

1. Nopeasti eteneville - kokeilusta käyttöönottoon.
Proof of Concept osoittautuu sopivaksi sellaisenaan. Siirrytte suoraan käyttöönottoon.
2. Yhteiskehittämistä haluaville sopiva hankinta.
Proof of Concept -projektilla saatte esiin, mitä toiveita käyttäjillä on.
3. Riskejä karttaville - osataan priorisoida vaatimukset ennen oikeaa käyttöönottoa.
Joskus Proof of Concept muuttaa vaatimusmäärittelyä ja se on vain hyvä asia, koska parempi kokeilla kuin arvailla.
4. Suunnitelmalliseen hankintaan ja rahoituksen valmisteluun.
On helpompi tehdä tarjouspyyntö ja kilpailuttaa toimittajat / ohjelmistot PoC:in kanssa kuin ilman PoC:ia. Demo toimii myös rahoittajille, joiden on helpompi päättää, kun on katsottavaa ja kokeiltavaa.

Proof of Concept on kestoltaan 2-4 viikkoa. Aikataulu sopii nopeaan kokeiluun, jossa halutaan testata idean, konseptin, toimintatavan, rajapinnan toimivuutta tai löytää kokonaan uusi tapa toimia ilman, että sitä vielä osataan tarkemmin muotoilla tilausta ennen. Tilaaja haluaa koekäyttää järjestelmää ennen varsinaista toimitusprojektin tilausta. PoC:issa tilaaja saa ohjelmiston omilla sisällöillä, oikeusasetuksilla ja oikeassa käytössä rajatulla käyttäjäryhmällä. Joskus PoC:issa toteutettu ratkaisu jää pidemmäksi aikaa pilottikäyttöön. Näin asiakasorganisaatio ehtii kokeilla ohjelmistoa rauhassa. Ylläpidetystä palvelusta maksetaan kuukausimaksua kokeilun ajan.