Tietopaketti asiantuntijayrityksen toiminnanohjausta kehittäville

Asiantuntijayrityksen toiminnanohjausjärjestelmän tehtävänä on antaa kätevät työkalut yrityksen toiminnan johtamiseen ja ohjaamiseen niin, että työt tulee tehtyä ajallaan, tunnit saa kätevästi merkittyä ja tiedetään, mitä kunkin asiakkaan kanssa on sovittu. Asiantuntija-yrityksissä työ laskutetaan tyypillisesti tuntityönä, päivähinnalla ja urakkahintaan. Työtunnit saa kerättyä laskulle, ja laskutus hoituu aiempaa nopeammin. Kun tunnit kohdistetaan laskulle, vaikka niitä ei välitettäisi asiakkaalle asti laskun mukana, yrityksen kannattavuutta on helpompi parantaa.

PSA-järjestelmä tulee sanoista Professional services automation. Järjestelmä on helppokäyttöinen, tietoturvallinen ohjelmisto, jolla johdetaan asiantuntijayrityksen projektiluontoista toimintaa. Järjestelmää voidaan kutsua toiminnanohjausjärjestelmäksi (ERP), vaikka asiantuntijoille suunnattu ohjelma onkin yleensä perinteistä resurssiensuunnittelujärjestelmää kevyempi eikä tyypillisesti sisällä esim. varastonhallintaa ja tuotantolinjoja, joita tehtaissa tarvitaan.

Asiantuntijayrityksen ERP on hyvä tapa vähentää vuosittaista laskuhukkaa. Laskuhukkaa aiheuttaa, jos töitä jää laskuttamatta ja tehdään asiakkaille ilmaiseksi töitä, vaikka yritys tarvitsee rahan työntekijöiden palkkoihin ja pystyäkseen kehittämään toimintaansa. Laskuja saattaa unohtua lähettää ajoissa tai laskulle ei huomata ottaa kaikkia töitä. Jos huomaa liian myöhään, että on tehty enemmän työtä kuin tilaajan kanssa oli sovittu, on asiaa vaikea lähteä sopimaan jälkikäteen. Mitä aiemmin nähdään lisämyynnin mahdollisuus, sen helpompi on saada aikaan katetta ja kerätä rahat kotiin. Siksi asiantuntijayrityksen toiminnanohjausjärjestelmän hankinta kannattaa.

Moniohjelmisto tarkoittaa, että usean eri järjestelmän sijasta pystyykin tekemään samat asiat yhdellä järjestelmällä. Gemilon ratkaisu on helposti ymmärrettävä talouden, myynnin ja tuotannon moniohjelmisto, johon kuuluu myös henkilöstön johtamiseen, sisäiseen viestintään ja henkilöstöhallintoon tarkoitettuja työkaluja. Palvelu toimitetaan pilvipalveluna. Saatavilla Gemilo Login -käyttäjähallinta (järjestelmän omat käyttäjätunnukset) ja/tai Gemilo Login SSO Tailored (ulkopuolinen käyttäjähallinta, esim. Microsoft Azure).

Olemassa oleva vanha data pystytään yleensä todella hyvin vielä yhdistämään uuteen ohjelmistoon. Lopputulokseen vaikuttaa datan eheys ja onko tieto kerätty riittävän rakenteisessa muodossa. Voimme tehdä yhteensopivuus-testin maksutta ennen hankintapäätöstä. Sovi asiasta Gemilon myynnin kanssa ennen malli-tiedoston / -tiedostojen toimittamista.