HS.fi ketterästi mukana

Arto Liukkonen // Sosiaalisessa mediassa asiat tapahtuvat yleensä erittäin nopealla tahdilla. Tässä tuore esimerkki, josta on hienosti nähtävissä, kuinka suuretkin yritykset osaavat kuunnella kuluttajia ja toimia nopeasti palautteen perusteella. Helsingin Sanomat otti käyttöön viime maanantaina Facebookin "Tykkää-nappulan" uutistensa yhteydessä. Napin avulla lukijat voivat helposti jakaa tiedon uutisesta Facebookiin sekä Helsingin Sanomat voi halutessaan hyödyntää tätä tietoa näyttämällä omilla sivuillaan käyttäjien eniten tykkäämiä uutisia.

Facebook tarjoaa "Tykkää-napista" myös toisen version, jossa tykkää-termin sijasta käytetään termiä "suosittele". Käytännössä näillä ei ole muuta eroa kuin termi, toiminto on täsmälleen sama. Suosittele-sanan käyttö on kuitenkin vakiintunut käytäntö sekä Suomen että ulkomaiden uutissivustoilla, joten tykkää-termin käyttö ihmetytti. Suosittelu on sanana huomattavasti neutraalimpi ja monikäyttöisempi kuin tykkääminen.  Jaoinkin eilen aiheesta viestin julkisesti Facebookiin sekä merkkasin tekstiin HS.fi- sekä HS.fi Dev-sivut, jolloin viesti ilmestyi myös molempien seinälle.

2010-06-24_1519

Viestin julkaisun jälkeen sain puolen tunnin sisään yksityisviestin Helsingin Sanomien työntekijältä, jossa hän perusteli tykkää-sanan käyttöä. Kävimme lyhyen keskustelun yksityisviesteillä aiheesta. Samaan aikaan viime yönä kello 23:59(!) Lassi Kurkijärvi Helsingin Sanomista laittoi yleisen vastauksen ja perustelut HS.fi Dev-sivun seinälle. Viesti keräsi hyvin palautetta ja kaikki vastaajat olivat samalla linjalla kanssani suosittele-sanan paremmuudesta.

"Esimerkiksi nyt HS.fi:ssä on juttu "Mies hukkui Ylivieskassa". Lienee sanomattakin selvää, kumpi vie viestin oikeammin perille: "Ole kaveripiirisi ensimmäinen, joka tykkää tästä." / "Ole kaveripiirisi ensimmäinen, joka suosittelee tätä.""

- Markus Rautopuro HS.fi Dev -kommentissa

Tänään, alle 20 tuntia alkuperäisen viestin lähettämisen jälkeen, sain Helsingin Sanomien työntekijältä taas viestin, jonka mukaan he ovat lopulta päätyneet suosittele-termin käyttöön. Hetken päästä sama tiedote julkaistiin myös HS.fi sekä HS.fi Dev -sivuilla. Haluankin kiittää Helsingin Sanomia hienosti hoidetusta prosessista ja käyttäjien kuuntelemisesta.

Niin ja hyvää juhannusta kaikille! Myös Gemilon toimisto hiljenee pian juhannuksen viettoon, mutta seuraamme ja vastaamme palautteeseenne sekä täällä että fanisivuillamme :)

comments powered by Disqus