Tosielämän Tykkää-nappula

2010-11-25 14.11.44

Arto Liukkonen // Taloussanomat uutisoi jokin aika sitten tosielämän Tykkää-nappulasta. Törmäsin juttuun vasta eilen Tomin suosituksesta, ja päätin toteuttaa myös Gemilon toimistolle tykkäysnappulan. Ja kun kerran ominaisuuden tein, niin mikseipä siitä voisi tehdä julkista ja monikäyttöistä.

Ideana oli luoda mikropalvelu, joka luo yksinkertaisen mobiilinäkymän Facebookin käyttäjänimen perusteella. Tästä näkymästä voi tykätä kohteesta sekä poimia sivun QR-koodin. QR-koodi on luettavissa kaikilla nykyaikaisilla älypuhelimilla ja se osoittaa aina tuolle samalle tykkäyssivulle.

Tee oma nappulasi

Voit luoda tämän uuden mikropalvelun avulla vastaavan "tykkäystaulun" myös omalle yrityksellesi. Koodia voi käyttää myös esimerkiksi käyntikorteissa. Menemällä osoitteeseen http://51.fi/like-[käyttäjänimi] , missä [käyttäjänimi] on yrityksesi Facebook-sivun käyttäjätunnus, näet oman tykkäyssivusi sekä QR-koodin.

Esimerkkejä:

Gemilo: http://51.fi/like-gemiloltd

Särkänniemi: http://51.fi/like-sarkanniemi

Myös käyttäjien tykkääminen onnistuu, vaikkei tämä virallinen Facebookin ominaisuus olekaan:

Tykkää minusta: http://51.fi/like-artoliukkonen

Seuraava askel: Tykkää mistä tahansa

Palvelun ensimmäinen versio on luotu nopeasti lähinnä omaan käyttöön, mutta kuka tahansa saa ja voi käyttää sitä vapaasti. Palvelussa on muutamia bugeja, esimerkiksi fanisivut, joiden käyttäjänimessä on piste, eivät toimi kunnolla. Mikäli kohtaat jonkun sinua todella häiritsevän ongelman, niin kommentoi alle.

Jatkossa palvelu olisi helppo laajentaa koskemaan myös mitä tahansa olemassa olevaa asiaa. Esimerkiksi ravintolassa voisit tykätä mistä tahansa yksittäisestä ruoka-annoksesta, huvipuistossa jostain huvilaitteesta ja niin edelleen.

Kiinnostuitko palvelun käytöstä nykyisellään tai laajennettuna versiona? Kommentoi alle tai ota yhteyttä niin autamme tarvittaessa.

comments powered by Disqus