Markkinoinnin automaatiolla halutaan lisätä myyntiä ja näkyvyyttä. Ideana on samalla vähentää henkilöstön työaikaa, joka kuluu toistuviin asiakasviestinnän rutiineihin ja pienentää mahdollisuutta, että asiakas jäisi kontaktoimatta.
Markkinointiautomaatio-softa ei unohda viestejä, jotka myynti- ja markkinointiprosessin mukaisesti tulisi lähettää. Se lähettelee kiltisti asetusten mukaiset vakioviestit ja kerää kontaktit talteen kuin kone - koska konehan se onkin.
Joskus markkinoinnin automaatio ei toimi. Tiedätkö miksi?
Missä vika, kun automaattista viestiä lähtee aikataulutettuna, mutta asiakas ei osta?
Viestejä on voinut lähteä paljonkin, mutta sisälsikö viesti selkeän toimenpiteen viestin vastaanottajalle, johon hän voi tarttua? Se ei ole aina ihan helppoa.
Tarkasta nämä
- Onko automaattiset viestit, uutiskirjeenne, nettisivusto, ladattavat oppaat, sosiaalisen median sisällöt, yhteisöpalvelun aktivointitoiminnot, mainokset, jne. toteutettu fiksusti ja oikeaikaisesti, oikealle kohderyhmälle?
- Onko viestien sisällöt ja hakusanat valittu niin, että viesti on ajankohtainen haluamallenne ostajalle?
- Tavoitetaanko oikea kohderyhmä?
Kun haluat tutustua, miksi uusi rekisteröitynyt käyttäjä ei välttämättä reagoi erinomaisiinkaan asiakasetuihin, joita luukutetaan hänen sähköpostiinsa kirjautumisen jälkeen, lue aiempi blogikirjoitukseni.
Oletetaan, että automatisoitu markkinointi toimii teknisesti. Se tuottaa tietokantaan kontakteja ja lisää ostetaan, jos omat kanavat eivät tuota niitä riittävästi. Se hoitelee triggerit, dripit ja mittailee konversiota, jonka mukaan uutiskirje tuottaa kivasti klikkauksia nettisivustolle.
Toimitusjohtaja, hallitus ja omistajat haluaavat nähdä isompaa kasvua euroissa, ei klikkauksissa. Mikä neuvoksi?
Tarkasta nämä:
- Oliko valitulle kohderyhmälle myytävää eli selkeä tarjous, johon tarttua?
- Onko asiakasreferenssit tai suosituksia kasvattamassa ostajan luottamusta?
- Hoitaako myynti asiakkaan yhteydenotot kunnolla?
- Huomattiinko asiakas, joka vieraili sivustolla? Seurasiko vierailusta toimenpiteitä?
- Käy läpi, millä tavoin asiakas voi ostaa, tilata, ilmoittautua jonoon, antaa toimeksiantoja, olla yhteydessä..
- Onko tuotteistus onnistunut ja puhuttelee kävijää?
- Jos tuotteen tai palvelun myynti edellyttää henkilökohtaista kontaktia ja asiantuntemusta, onko näin toimittu vai jäätiinkö odottamaan, että asiakas ottaa yhteyttä?
Kirjoittaja on kiinnostunut myynnin automaatiosta, myynnin johtamisesta ja hallinnon rutiinien keventämisestä. Gemilo CRM tukee ensisijaisesti myynnin johtoa, myyntitiimejä ja toimeksiantojen hoitamista tilauksesta laskutukseen. Palvelu on integroitavissa kirjanpito- ja markkinoinnin automaatio -ohjelmistoihin.