Seitsemän syytä käyttää asiakkuudenhallintajärjestelmää

Asiakkuuksien hallintaa on myös ilman myyntiä. Tässä seitsemän syytä hankkia asiakkuudenhallintajärjestelmä

  1. Tehosta asiakaspalvelua. Asiakaspalvelussa ei tehdä päällekkäistä työtä, kun asiakkaasta on kattava kokonaiskuva.
  2. Tee asiakaspalvelusta kilpailutekijä. Kun jokaisesta asiakkuudesta on riittävästi tietoa, asiakasta on helpompi palvella hyvin.
  3. Vähennä riskejä. Parempi pitää tiedot automaattisesti varmuuskopioidussa tietokannassa kuin pirstoa ne Exceleihin ja jättää yhden ihmisen muistin tai henkilökohtaisen sähköpostin ja kalenterin varaan!
  4. Selkeytä töitä. Hyvä järjestelmä on yksi keino muiden joukossa. Vähennä kiirettä työpaikalla ja kehitä asiakaspalvelua.
  5. Seuraa toimiiko strategia. Tiedätte tarkalleen, mitä asiakkuuksia on päättymässä, alkamassa ja meneillään, mutta myös sen, ovatko asiakkuudet edenneet yritysjohdon päättämissä, liiketoimintastrategian mukaisissa asiakasryhmissä (asiakaskategoriat).
  6. Sujuvoita. Kehitä asiakkuuksien hoitamisen malleja datan perusteella.
  7. Pidä huolta henkilötiedoista! Henkilötietoja ei voi eikä saa käsitellä miten sattuu. Ne on pidettävä ajan tasalla. Henkilöillä on oikeus tarkistaa tietonsa. Jos yhteystiedot ovat vanhentuneina Exceleissä, joita kukaan ei ehdi tai halua pitää kunnossa, on korkea aika ottaa käyttöön kunnollinen asiakastietojärjestelmä, jossa myös ihminen itse pystyy laittamaan yhteystietonsa ajan tasalle. Itsepalvelu ei vie asiakaspalvelun resursseja, vaan säästää niitä.

Haluatteko asiakkuudet hallintaan nykyistä helpommin? Sovi maksuton asiantuntijatapaaminen

Luit Gemilon yritysblogia, jota kirjoittaa Gemilon toimitusjohtaja Katri Lietsala. Gemilo Oy on tamperelainen ohjelmistoyritys, joka kehittää ja ylläpitää Gemilo Asiakkuudet -pilvipalvelua. Gemilo Asiakkuudet on asiakkuudenhallintajärjestelmä, joka soveltuu yritysten ja julkishallinnon asiakkuuksien järjestelmälliseen hallintaan ja asiakastietorekisteriksi. Gemilo Asiakkuudet ei sisällä myynnin työkaluja niin kuin Gemilo CRM.

Kirjoittajat

thumbnail_image thumbnail_image
Nimi Katri Lietsala
Tehtävänimike Toimitusjohtaja
Puhelinnumero 040 749 9072
Sähköposti
comments powered by Disqus