Sosiaalisen median ratkaisut yrityksille

Katri Lietsala // Gemilo luottaa toteutuksissa paitsi kovaan teknologiatiimiin, myös Gemilo Socialiin. Gemilo Social on suomalainen järjestelmä, joka yhdistelee lukuisat sosiaalisen median ominaisuudet samaan palveluun helpottamaan työntekoa ja auttamaan yritystä niin sisäisessä kuin ulkoisessa viestinnässä.

Gemilo Socialin tärkeimpiä ominaisuuksia on sähköinen työpöytä. Näkymät voidaan muokata henkilölle, yksikölle, tiimille ja miksei vaikkapa vain yksittäiselle hankkeellekin. Gemilo Socialin erikoisuutena on myös teknologian räätälöitävyys niin, että eri ominaisuuksista saadaan koottua tarvittavat osiot asiakkaalle.

Gemilo Socialin sivusto on jatkossa osoitteessa http://www.gemilosocial.fi/. Alustan monikielinen käyttöliittymä toimii jo suomeksi, englanniksi, saksaksi, ruotsiksi ja norjaksi, mutta markkinointisivustosta tehtiin ajan säästämiseksi nyt alkuun englanninkielinen. Annamme mielellämme lisätietoja suomeksi, jos kiinnostuit. Tilaa meiltä esittelykäynti tai online-esittely verkossa.

Sähköinen työpöytä sosiaalisen median ominaisuuksilla päihitti wikin ja Google Docsin

Yritykselle soveltuvien online-työkalujen kehittäminen aloitettiin Gemilossa tilanteessa, jolloin sosiaalisesta mediasta oli alettu vasta puhua. Syy oli varsin yksinkertainen. Olimme ottaneet käyttöön jo omassa yrityksessämme wikin, mutta se tuntui riittämättömältä työkaluksi sisäiseen viestintään ja materiaalihallintaan.

Päätimme etsiä wikiä korvaavaa tai täydentävää järjestelmää. Tarjolla oli yksittäisiä ominaisuuksia erillisissä palveluissa, mutta ei valmista kokonaisuutta, joka yhdistäisi tärkeimmät työkalut yrityksen käyttöön.

Tuntui hullulta, että olisi pitänyt luovuttaa tärkeimmät tiedot Google Docsiin ja ajanhukalta käyttää lukuisia eri palveluja, joista jokainen vaatisi erillisen kirjautumisen ja pirstaloisi yrityksen liiketoiminnalle tärkeät tiedot tuntemattomille palveluntuottajille.

Varsin nopeasti huomasimme kaipaavamme esimerkiksi:

 • enemmän mahdollisuuksia sosiaaliseen vuorovaikutukseen yrityksen sisällä ja nopeaa kommentointia
 • keinoja jakaa tiedostoja ja niiden tausta-aineistona olevia liitetiedostoja sekä erilaisia aineistoihin liittyviä merkintöjä
 • tapoja suodattaa sisältöjä ihmisten, hankkeiden ja päivitysten ajankohtaisuuden mukaan.
 • Nykyisin lista Gemilo Socialin ominaisuuksista on jo varsin pitkä.

  Gemilo Social on meillä käytössä koko ajan. Sillä on korvattu mm. yrityksen wiki, yrityksen sisäinen mikroblogi, sisäiset blogit, projektien, tehtävien ja aineistojen hallintajärjestelmä, jaettu tapahtumakalenteri ja julkisen www-sivuston julkaisujärjestelmä.

  Englanniksi vastaaviin palveluihin viitataan usein sanoilla enterprise collaboration tai networked enterprise platform.

  ***

  Gemilo etsii kumppaneita myymään Gemilo Socialia ja toteuttamaan yhteishankkeita. Otathan yhteyttä.

  comments powered by Disqus