Matkailuportaali Visit Tampere kokoaa Tampereen seudun matkailukohteet yhteen

Katri Lietsala // Onneksi olkoon Tampereen seutu. Lämpömittari näyttää 26,7 asteen hellettä ja Tredean luotsaama Tampereen seudun virallinen matkailuportaali Visit Tampere on verkkokauppaa vaille valmis. Matkailuportaali-alustan kehitti Gemilo.

Matkailuportaalin sisältöjä päivittävät matkailutoimijat (kohdetiedot) ja matkailijat itse (matkasuunnitelmat, kommentit) asiakkaamme ylläpitäjä-tiimin lisäksi. Sivusto toimii kolmella kielellä. Sen haku perustuu avainsanoihin, joilla voi etsiä vaikkapa seikkailuja.

Olemme tottuneita tekemään yhteistyötä viestintä- ja mainostoimistojen kanssa. Visit Tampere -sivuston ulkoasun toteutti Mainoskenttä, Gemilosta toimitettiin visuaalisen ilmeen koosto ja teknologia. Nykyisin Gemilo Social soveltuukin jo hyvin myös julkaisujärjestelmäksi (CMS) tavallisen intra- ja extranetin lisäksi.

Matkailuportaalin ominaisuudet matkailijalle

Visit Tampere tarjoaa matkailuportaalissa mahdollisuuden esimerkiksi

 • luoda omia matkasuunnitelmia ja jakaa niitä muille
 • hakea sopivia matkakohteita Pirkanmaalta suositusten mukaan, paikkakunnittain, aakkostettuna ja tykätyimpien mukaan
 • varmistaa kohteen sijainnin kartalla
 • listata maakunnan tapahtumia paikkakunnittain, aakkostettuna ja tykätyimpien mukaan
 • katsoa sisällöt parhaimmillaan jopa kolmella eri kielellä (suomi, englanti ja venäjä)
 • ja tarkistaa samalla Tampereen lämpötilan.
 • Yrittäjille on omia kohteita esittelevien sivujen lisäksi mainostilaa, joiden hallinnan Gemilon asiakas Tredea hoitaa itsenäisesti bannerityökalulla eri sivuille.

  Yhteistyö kumppanien kanssa

  Matkailuportaalin tapahtumatiedot tuodaan Aamulehden tapahtumakalenterista. Museoiden tiedot on koottu Museokompassista. Jos tiedoissa on puutteita, ne voi päivittää matkailuportaalissa.

  Paikkatiedot haetaan automaattisesti matkailuportaalissa annettujen osoitetietojen perusteella. Kohde näytetään kartalla (Google Maps), joten matkailijan on helppo tarkastaa vaikkapa, missä tänä kesänä ravataan Kuninkuusravit.

  Palvelun ylläpitäjä voi halutessaan päättää yksittäisen sivun näkyvyyden vain haluamilleen käyttäjille, pelkästään kirjautuneille tai kenelle tahansa. Käyttöoikeuksien hallinta on kehitetty niin, että sen avulla rajoitetaan tai sallitaan mitä sisältöjä käyttäjä näkee, saa muokata tai pystyy hallinnoimaan itse.

  Käyttöoikeuksien hallintaa hyödynnettiin menestyksekkäästi käännöstoimiston kanssa. Käännöstoimisto pystyi kääntämään sisältöjä suoraan palvelussa, mikä oli selkeä säästö sekä ajassa että rahassa tilaajalle.

  comments powered by Disqus