Näkökanta: Googlen käyttöehdot - Älä tyhjennä tietojasi


KUVA Creative Commons, NCReedplayer via Flickr.

Arto Liukkonen // Mediassa on Suomessa ja maailmalla pöhisty viime päivinä jatkuvasti Googlen uusista käyttöehdoista ja millaisia yksityisyysongelmia tämä aiheuttaa. Suomessa lähes poikkeuksetta kaikki IT- ja tietoturvagurut ovat toitottaneet, että tyhjentäkää välittömästi hakuhistoria. Monet tuttuni ovatkin tätä ohjetta seuranneet tai vähintään kyselleet apua, miten toimia Googlen uusien käyttöehtojen kanssa ja miksi.

Mitä hyötyä tai haittaa hakuhistorian poistamisella sitten on? Käytännössä ainoa vaikutus on, että et saa enää niin tarkkoja tuloksia hakiessasi jotain Googlesta. Lisäksi menetät oman historiasi, etkä löydä enää niin helposti jotain aiemmin etsimääsi asiaa. Yleisesti mitä enemmän Google sinusta tietää niin sen parempi. Näin se osaa muodostaa hakutuloksia tehokkaammin käyttöösi ja juuri tämä tekee Googlesta maailman parhaan hakukoneen. Eikö näytettävä mainonta olisi vielä entistä ärsyttävämpää, jos Google ei enää tiedä niin tarkkaan mistä olet kiinnostunut? Mielummin katson mainoksia tietotekniikasta kuin vaikkapa naisten hygieniasta.

Toivottavasti tämä herätti edes jonkun ajattelemaan uudelleen hakuhistorian ja Google-tietojensa poistamista. Mikäli olet jo poistanut oman hakuhistoriasi, ei tietoja voi valitettavasti enää palauttaa. Olet menettänyt merkittävän osan virtuaalista minääsi. Osanottomme.

comments powered by Disqus