Tee se Arnoldin tapaan: Viisi sääntöä menestykseen

Tässä ovat Arnold Schwarzeneggerin viisi tärkeintä sääntöä, joilla menestyy, tekipä mitä tahansa.

1. Sinun pitää haluta olla paras kaikista.
2. Tiedä tarkkaan tavoitteesi ja mihin haluat. 
3. Älä kuuntele ihmisiä, jotka sanovat, ettet pysty siihen.
4. Tee töitä. Paljon.
5. Jätä maailmaan jälki antamalla muille jotain.

Ihmisen pitää asettaa itselleen tavoitteita. Se on ensimmäinen askel menestykseen. 

Ellei sinulla ole visiota, kaikesta tulee kamppailua. Liian harva pitää työstä, jota tekee. Arnold Schwarzenegger, Nordic Business Forum 2014.

Mikä tahansa tavoite ei riitä. Tee, kuten Arnold: Ajattele isosti, tähtää tähtiin. Ei Arnold halunnut vain elokuviin, hän halusi päärooliin. Hän halusi, että elokuvasta jää mieleen Schwarzenegger: nimi, joka tunnetaan. Myöhemmin hän ei halunnut hakea pormestariksi tai valtuustoon, vaan kuvernööriksi - eikä hän halunnut Iowan kuvernööriksi, vaan hienoimpana pitämänsä osavaltion, Kalifornian, kuvernööriksi. Hän kertoi Nordic Business Forumissa, että hakisi presidentiksikin, mutta USA:n laki estää sen, joten kuvernööriksi pääseminen oli isoin tavoite, jonka hän pystyi asettamaan. 

Mikä olisi sinulle seuraava samanlainen tavoite? Valitse riittävän iso.

Arnold kertoi, että jokainen toisto vei häntä lähemmäksi tavoitetta. Hän ei nostellut painoja, vaan mielessään pokaalia, jonka oli visioinut. Kun elokuvaa varten piti ryömiä kivikossa kyynerpäät verissä, Arnold näki päässään jo valmiin kohtauksen ja valmiin elokuvan, joten motivoitu. Hänelle toimi resepti, jossa ei aina tiennyt, mitä kaikesta seuraisi. Lähde siis kiipeämään ja nauti kiipeämisestä. Kun pitää itsensä kiireisenä ja tekee jotain itseään suurempaa, ei kärsi stressistä.

- Unelmasi ovat liian isoja epäonnistuakseen. Unohda epäonnistuminen kokonaan sanastosta. Jos joku sanoo ettet pysty, kuulet vain, että pystyt. - Arnold Schwarzenegger, Nordic Business Forum 2014.

Olisiko Nelson Mandela saanut aikaan niin paljon, jos hän olisi kuunnellut ihmisiä, jotka eivät uskoneet häneen? Schwarzenegger selvästi uskoo, että suunnitelmaa B ei tarvita. Hän vertaa omaa uraansa osakekurssiin, joka sahaa ylös alas, mutta lopuksi arvo on aina noussut. Tässä ovat auttaneet taidot ja erinomainen kyky paiskia hommia tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisämotivaatiota toi kilpailuhenki. Arnold kilpaili Sylvester Stallonen kanssa, kummalla on isompi ase, paremmat lihakset. Valitse sinäkin kilpailija, jonka haluat päihittää ja johon voit verrata omaa kehittymistä.

Arnoldille kerrottiin aikoinaan, että hänellä oli liian paha aksentti, vartalo liian lihaksikas ja tämän vuoksi hänen pitäisi unohtaa hullu idea, että hän haluaa elokuvatähdeksi. Kun tekee tarpeeksi töitä, pääsee etenemään. Niin hänkin sai jalan oven väliin. Conan nousi kansainväliseksi hitiksi - ja hittejä tuli lisää. Terminaattorin I'll be back on muistetuimpia sitaatteja, ja yksi syy lienee Arnold Schwarzeneggerin tapa puhua, joka soveltui terminaattorille paremmin kuin kenenkään muun.

Jos haluaa menestyä, pitää olla menestyksen nälkä. Sinun pitää haluta muuta kuin keskinkertaisuutta, jota moni tulee tarjoamaan ainoana vaihtoehtona. Arnold vitsaili tienneensä, ettei halua päätyä Heidi-nimisen rouvan kanssa Trappin perheeksi itävaltalaiskylään. Hän koki, että oikea maa olisi USA pilvenpiirtäjineen. Visio oli siis vahva ja mkä tärkeintä, mies alkoi toimia, jotta saavuttaisi unelmansa.

Menestyäkseen on työskenneltävä lujasti. Järjestä siis aikaa tehdä, mitä tarvitsee. Arnold käytti vertauskuvana tikkaita, joita ei pysty kiipeämään kädet taskuissa. Päivässä on 24 tuntia, joten aikaa on aina tarpeeksi. 

- Sleep 6 hours. If you need more sleep, i say, sleep faster! Arnold Schwarzenegger, Nordic Business Forum 2014

Viimeisenä sääntönä on velvollisuus antaa jotain takaisin yhteisölle. On jokaisen ihmisen vastuulla huolehtia, että oma maa pärjää. Hoida siksi oma leiviskäsi niin hyvin kuin osaat ja huolehdi, että ajattelet muita etkä vain itseäsi.

***
Arnold Schwarzenegger oli ensimmäisen kerran Suomessa Stockmannin ostoskeskuksessa myymässä vitamiineja ja proteiinijauheita vuonna 1972. Tänään hän puhui Nordic Business Forumissa Helsingissä tuhansille kuulijoille vain lähteäkseen puhumaan Ranskan pääministerille ja silmää tekeville Pariisiin heti aamulla. Uusi Terminaattori-elokuva on tulossa ja ehkä Arnoldkin vielä ehtii takaisin Suomeen, sillä esitys päättyi ikonin legendaariseen repliikkiin. I'll be back

Avainsanat

comments powered by Disqus