Gemilon visuaalinen ilme uudistui

Kirkas tulevaisuus, kirkkaammat värit! Gemilo uudisti visuaalisen ilmeensä vastaamaan yhtiön strategiaa ja palveluita. Ilme muuttui samalla niin yhtiölle kuin palveluissa, joita toteutamme.

Kaikki lähti liikkeelle logouudistuksesta. Kun aiemmin logossa korostettiin pehmeitä, pyöreitä muotoja, uusi logo hoikistui ja suoristui niihin mittoihin, että se on yhdenmukainen koko yhtiön design-periaatteen kanssa. Gemilon sisäinen design-ohje on vähentää kohinaa käyttöliittymissä.

Terävämmät kulmat valittiin entisten pyöreiden sijasta. Teemme töitä liiketoiminnan kehittämiseksi. Gemilo ratkaisee vaikeita digitaalisiin toimintamalleihin liittyviä ongelmatilanteita asiakkaiden kanssa - joskus myös heidän puolestaan. Se vaatii särmää ja terävyyttä, jota meillä on.

Vanhassa logossa oli selkeä puhekupla, jolla haluttiin nostaa esiin Gemilon pilvipalvelujen vuorovaikutusmahdollisuudet. Helppo asioiden kommentointi on mielestämme jo niin tätä päivää, ettei sitä tarvitse erikseen alleviivata, kuten oli vuonna 2008, kun pelkkä kommentointimahdollisuus riitti erottumaan joukosta. Tuohon aikaan Gemilo toi ensimmäisten joukossa markkinoille yhteisöalustan ja sosiaalisen intranetin. Ratkaisumme oli jo silloin enemmän kuin blogit, wikit ja syötteet, joita noihin aikoihin oli markkinoilla kilpailijoilta tarjolla erillisinä työkaluina yhden järjestelmän sijasta. Helppo tapa keskustella on yhä Gemilon tuotteissa mukana. Siksi puhekupla näkyy mukailtuna versiona uuden logon G-kirjaimessa.

Uudistettu Gemilo-tuoteperhe sisältää laajan valikoiman työkaluja työyhteisöviestinnän, avoimien ja suljettujen verkostojen sekä kumppanuuksien hallintaan. Tärkein ominaisuus on aina ollut virta, joka muuntuu sen mukaan, mistä näkökulmasta käyttäjä tietoa etsii. Tulevissa uudistuksissa nostamme virran merkitystä vielä entisestään. Siksi Gemilon logo on täynnä virtaa.
Toimitusjohtajana pidän ajatuksesta, että logossa on mukana järvi, vaikka logoa ei sillä perusteella suunniteltukaan. Miksi pidän mielikuvasta, jossa on puhdas järvi? Puhtaissa vesissä on mukavampi uida. Puhdasta vettä voi juoda. Puhtaasta vedestä on iloa laajemmalle, paremmalle ekosysteemille. Puhtaista vesistä nousee saalista. Missä kunnossa teidän työyhteisönne "järvet" ovat? Virtaavatko keskustelut ja data on hyvin hyödynnetty?

Erilaisten tietojen ja niihin liittyvien keskustelujen yhdistäminen virroiksi helpottaa ajan tasalla pysymistä ja asioiden seuraamista. Virta osoittaa, missä mennään. Virta vie ja tuo, ja virtaan on helppo lisätä asioita. Mitä enemmän dataa kertyy, sen tärkeämpi, että asioihin pääsee käsiksi helposti. Virtaan sisältyy myös ajatus automatiikasta. Virta liikuttaa. Se tarkoittaa vähemmän manuaalista työtä.

Gemilossa virtaa nyt sinisin värein. Meet the new cool Gemilo! niin kuin Gemilo-tiimin jäsen osuvasti totesi. Sopii!

comments powered by Disqus