Digitalisaatio nappia painamalla

Digitalisaatiota saatetaan myydä kokonaispakettina, mutta todellisuudessa sitä ei voi yksikään tietojärjestelmätoimittaja, teknologiatoimittaja, digitalisaatioon erikoistunut ohjelmistoyritys tai konsulttitalo toimittaa yksinään. Asiakas saattaa toivoa, että digitalisaatio on helppokäyttöinen laite, joka tilataan, maksetaan ja laitetaan nappulasta päälle.

Ei ole.

Asiakasta tarvitaan, koska oma organisaatiokulttuurinne saa tarvittavan muutoksen liikkeelle. Se on merkittävin tuki, jolla pidätte asiat liikkeessä sen jälkeen, kun on päätetty tilaus. Omat ihmisenne ratkaisevat. Heidän vaikutuksensa jatkuu senkin jälkeen, kun toimittaja on toimittanut, mitä sovittiin.

SAP:n chief digital officer Jonathan Becher listaa LinkedInissä kolme asiaa, joiden avulla digitalisaatio etenee sujuvammin organisaatioissa. Onko organisaatiokulttuurinne:

1. Virheistään oppiva ja rohkea, tarvittavaessa riskejä ottava.
2. Oikeassa rytmissä: Tahti on nopea.
3. Avoin ja uudistumishaluinen.

Pura, mitä yllä olevat kohdat tarkoittavat teidän organisaatiossanne. Menestytte paremmin. Saatte helpommin digitaalisen toimintamallin yhdeksi merkittävimmistä kilpailutekijöistä niin, että se sulautuu osaksi liiketoimintaanne. Organisaatiostanne kasvaa valmiimpi.

Jonathan Becherin kirjoitus kokonaisuudessaan LinkedInissä.


comments powered by Disqus