Miksi varmuuskopiointi tärkeää?


KUVA. Vahtipalvelu paikalla.

Asiakas soitti. Hänen lomansa alkaisi ensi viikolla, mutta missä merkeissä, sen ratkaisisi oma toimintamme. Hän kertoi, että sisältö katosi inhimillisen virheen seurauksena järjestelmästä eikä kopiota ole. Kiireessä Delete-sormi voi olla joskus liian nopea.

Hukkunut yksittäinen sisältö löytyi pikahaulla tuoreimmasta varmuuskopiosta. Asiakkaan käytössä oli onneksi Gemilon varmuuskopioitu pilvipalvelu, jossa varmuuskopiointi ei ole kenenkään muistin varassa, vaan hoidetaan automaattisesti.

Tekninen tuki palautti poistetun sisällön palveluun. Asiakkaalle soitettiin: Tilanne on ratkaistu, kaikki kunnossa.

Hyvä mieli viikonlopuksi.

***

Osallistuin Kyberturvallisuus-tutkimukseen tällä viikolla. Teemoina olivat mm. tieto-omaisuuden hallinta, muutosten hallinta kriittisiin järjestelmiin ja tiedon säilytys sekä tallentaminen. Kysymyksistä osa koski riskienhallintaa.

Eipä mennyt kauan haastattelun jälkeen, kun tuli asiakkaan auttamiseksi testattua, olemmeko asteikolla 4-5 niin kuin arvioin. Asteikkona tutkimuksessa oli 1 heikko-5 erinomainen. Olen sen verran realisti, että kehitettävää riittää aina. Onko teidän yrityksessänne ymmärretty jo tieto-omaisuuden arvo ja johdettu tiedon tallentamisen tavat järkevästi?

comments powered by Disqus