Yllättävän halpa, asiaa hinnoittelusta

Juteltiin tiimin kanssa palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta. Esimerkkinä käytiin läpi sopivasti ennen lounasta, milloin hinta houkuttelee ostamaan ja milloin hinta herättää epäilyksiä. Tässä pari huomiota talteen.

Niin kallis, että pakko olla hyvä

Hinta luo mielikuvan laadusta - ja annoskoosta, joka pienenee sitä mukaa, kun hinta kasvaa. Koska kovaan hintaan on varaa harvemmilla, ajatellaan, että hinta takaa erinomaisen hankinnan. Joskus niin onkin.

Yllättävän halpa

Kuuden euron burgertiistait, joissa etu on säännöllinen, mutta ei jokapäiväinen.Kiitos Zarillo, teiltä tuli Gemilon tekijät kylläisinä takaisin ;)

Pelottavan halpa

Viiden euron pizzat, joista ei tiedä, miten tuote pystytään myymään siihen hintaan ja joissa hinnan vuoksi laatu epäilyttää.

Miksi tästä juteltiin? Gemilossa on ajankohtaista uudistaa kesän aikana tuotekomponenttia, jolla hallitaan tuotekatalogia ja hintoja tuotteille ja palveluille. Osin siksi. Pääosin vain siksi, että toimitusjohtaja joutui poikkeamaan pikakahvilla ja paninilla, joka maksoi n. 10 euroa. Hinta-laatu-suhteen vuoksi on parempi toimia ajoissa ja aikatauluttaa sopiva hetki, jotta saa, mitä haluaa ja hinnalla, joka miellyttää myös ostajaa!

Avainsanat

comments powered by Disqus