Mikä on Rubellite eli rubelliitti

Rubelliitti on vaaleanpunainen, paikoin pinkki ja jopa purppuranvärinen mineraali, joka muistuttaa rubiinia. Rubelliitteja on löydetty myös Suomesta. Rubellite päätyi Gemilon ohjelmiston uusimman version nimeksi luontevasti. Onhan yhtiön nimessäkin "Gem" (suomeksi jalokivi, helmi). Uuden ohjelmistoversion nimeäminen oli lopulta helppoa.

Rubelliten pinkki

Rubelliten pinkki väri on merkityksellinen Gemilo EIM Rubellite -ohjelmistoversiossa. Haluamme tehdä helposti lähestyttäviä käyttöliittymiä. Väritys muodostaa ison osan ohjelmiston ulkoasusta kuvakkeiden, taustakuvien ja erilaisten kuvapaikkojen lisäksi.

Miksi ohjelmiston pitäisi olla tylsän harmaa ollakseen uskottava, sininen kylmä ollakseen älykäs ja asiallinen? Voisiko ohjelmisto olla jotain ihan muuta väriltään menettämättä piiruakaan tehoista, käytettävyydestä ja älystään? Kyllä.

Pinkki tekee hyvää. Ajattele vaikka Roosa nauhaa. Kaiken lisäksi Yle uutisoi, että pinkkihän on maailman vanhin väri!

Niinpä meillä on nyt Gemilossa Rubelliten pinkkiä koko ohjelmisto.

Rubelliten mallinen

Rubelliitit ovat kiteisiä. Mielleyhtymä, että Gemilon ohjelmisto muodostuu kiteistä, on osuva, sillä Gemilo EIM -moniohjelmisto voi sisältää yhden tai useamman työkalun ja tukiohjelmiston tilaajalleen samaan tapaan kuin rubelliitinkin koko kauneus koostuu useammasta kiteestä.

Rubelliitit ovat turmaliineja ja turmaliinin muodostaa Wikipedian mukaan joukko rakenteeltaan samankaltaisia seossarjoja. Mekin etsimme samankaltaisuutta sarjoina, joista asiakas hyötyy eniten.

Aito

Turmaliini-rubelliitit on löydyttävä luonnosta. Olen etsinyt jonkin aikaa huvikseni erinomaisen kaunista rubelliitti-kiveä toimistoon muistuttamaan tästä Gemilo EIM -ohjelmiston merkkihetkestä, mutta ei ole ollut helppoa. Rubelliitti on aito luonnon materiaali ja harvinaisuudessaan ihana. Rubelliitteja ei luoda kiinalaisella eikä intialaisella liukuhihnalla muovista.

Vaikka Gemilo EIM -ohjelmisto on aito niin kuin Rubellite, haluamansa saa onneksi meiltä nopeammin kuin minä etsiessäni maailmalta täydellistä Rubellite-kiveä. Ohjelmistoa kun voidaan muuttaa ja jatkokehittää.

Toimistomme on alueella, jossa sijaitsi aikoinaan tamperelainen puuvillatehdas, josta tuli tuhansien ihmisten työpaikka. Gemilo EIM on aidosti suomalainen ohjelmisto: Myös Rubellite-versiona.

Uniikki

Jokainen rubelliitti on erilainen. Kävin kivikaupassa tutustumassa erilaisiin jalokiviin ja korukiviin. Yrittäjä murehti, ettei voi koskaan tietää, millaisia kiviä toimituksen mukana tulee. Onneksi Gemilo EIM Rubellitesta tilaaja tietää, mitä saa ja voi halutessaan tilata muutoksia. Palvelu muutetaan vielä nykyistäkin paremmin asiakkaan vaatimuksiin sopivaksi käyttöönottoprojektissa, ellei peruspaketti sellaisenaan jo sovi tilaajalle.

Yhteinen sanasto

Kun ohjelmiston versiot nimetään, nimi helpottaa kehitystyötä ja ylläpitoa. Vaikka kehitystyö ei nykyisin etene vain versioittain rykäyksinä, vaan on ennemminkin jatkuva prosessi, Rubellite tulee hyvään kohtaan. Kokonaisuus on riittävän uniikki. Se kannatti nimetä.

Uusille ja olemassa oleville asiakkaille Rubellite-ohjelmistoversio on se versio, johon voidaan jatkossa kehittää uutta. Jos olet Classicin käyttäjä, palvelun käyttöä voi jatkaa entiseen tapaan, sillä ylläpito jatkuu myös Classicille.

Rubelliitti-kivien (engl. Rubellite) uskotaan muuttavan olon turvalliseksi, helpottavan yhteyttä muihin sekä auttavan ohittamaan tarpeettomat pelot ja rajat. Itse ehdotan miettimään, miten paljon uutta ja mahtavaa onnistuu, kun välittää työpaikastaan, kuuntelee työyhteisönsä viestejä ajatuksella ja antaa organisaation ihmisille ne työkalut, joita ihmiset työssään kaipaavat. Gemilo EIM Rubellite on siihen hyvä perusta.

comments powered by Disqus