Mitä ison organisaation asiakkuudenhallinta-järjestelmä saa maksaa?

Huomasin Hilmasta, että Geologian tutkimuskeskus on hankkinut asiakkuudenhallintajärjestelmän. Hankintailmoitus (GTK/460/02.03.01/2019) kertoi seuraavaa:

  • Hankinnan kohteena on Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) CRM-asiakkuudenhallintajärjestelmä (CRM-järjestelmä) Microsoft Dynamics 365-teknologialla, sen toteutusprojekti, järjestelmään liittyvä tuki- ja ylläpitopalvelu sekä järjestelmään liittyvää jatkokehitystyötä, joka kattaa Geologian tutkimuskeskuksen tarpeet tarjouspyynnössä ja sen liitteissä määritellyn mukaisesti.
  • Hankittava CRM-järjestelmä asennetaan Microsoft Azure -pilviympäristöön (GTK:n omaan tenanttiin).
  • Tähän hankintaan eivät sisälly CRM-järjestelmän Microsoft Dynamics -lisenssit, GTK hankkii tarvittavat Microsoft Dynamics -lisenssit Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen (Valtorin) kautta.

Hankinnan kokonaisarvo on 304 510 EUR.

Yli 300 000 euron CRM eikä sisällä lisenssejä.

Gemilo yritti päästä samaan tarjouskilpailuun mukaan. Suomalainen CRM-ohjelmisto asiakkuudenhallintaan, joka toimii myös mobiilisti ilman puhelimeen ladattavia sovelluksia. Gemilo EIM -ohjelmistoperheen CRM olisi ollut vertailukelpoinen toimiva ratkaisu asiakkuudenhallintaan, mutta tarjouspyyntöä ei suostuttu muuttamaan. Pyysin kyllä.

Harmitti uudelleen, kun luin hankintailmoituksesta, mitä hankinta maksoi.

Ensin ajattelee painivansa samassa sarjassa ja on varta vasten kehittänyt yrityksien CRM:n lisäksi myös KuntaCRM:n suomalaista julkishallintoa varten. Sitten joku sanoo, ettei pääse edes punnitukseen.

Onko halpaa kuin saippua?

Julkinen hankintapäätös oli erinomaista markkinatietoa, mitä asiakkuudenhallinta-ohjelmisto maksaa. Tosin osa kuluista jäikin hämärän peittoon (lisenssit?!). Noissa hinnoissa julkishallinnon ostokset siis liikkuvat.

Mutustellaan lukua. 304 510 euroa on kiva summa.

Laskelma hankintaa varten voisi näyttää vaikka tältä:

  • 304 510 euroa neljälle vuodelle
  • vuosi-investointina 76 127,5 €
  • jaettuna 12 kuukaudella
  • on 6343,95 € / kuussa.

Plus alv ;)

Esim 2000 käyttäjällä tuo on n. 3,15 euroa / hlö kuussa ja 1000 käyttäjällä 6,34 € / henkilö kuussa eli halpaa kuin saippua. Jos hintaa vertaa vaikkapa siihen, mitä laadukas, hyväntuoksuinen Terva-saippua kerran kuussa työntekijälle Korona-käsienpesuun maksaisi, niin hintahan oli halvempaa kuin saippua. Voi tilata molemmat.

Mitäpä tässä kadehtimaan, mieluummin myynti liikkeelle.

Gemilo on kaupallistanut yrityksille suunnitellusta asiakkuuksienhallinnasta kunnille oman Kunta-perheen version, lisätiedot www.kuntacrm.fi. Noin tuhannen käyttäjän palvelun kuukausimaksu lisensseineen ei maksa meillä lähellekään tuota, mitä yllä oleva laskelman kuukausimaksu on, olipa yritysten CRM tai KuntaCRM. Toimituksenkin kanssa investointi asiakkuudenhallintaan jää neljän vuoden menoeränä alle 300 000 euron.

Soita minulle niin kerron lisätiedot.

ps. Yrittäjä, edullisin Gemilo CRM maksaa kuussa vain 150 € +alv (1-10 käyttäjää). Sinulla on varaa asiakkuudenhallintaan ja CRM:ään, mutta onko varaa olla ilman?

Avainsanat

comments powered by Disqus