Menestyvän johtajan salaisuus - miksi toisilla käy aina niin hyvä tuuri?

Monet menestyneimmistä johtajista uskovat olevansa onnekkaita. Mitä menestyneempi, sen enemmän kirjailija, tutkija Jim Collinsin tutkimukseen osallistuneet johtajat kiittivät onneaan.

Jim Collins ehdottaa, että itse asiassa kyse ei ole onnesta, vaan kyse on tuottavasta paranoiasta. Kun yhtiö menestyy, erinomainen johtaja alkaa miettiä, että ehkä yhtiö ei ollutkaan niin hyvä, vaan menestyi onnen ansiosta. Menestyäkseen edelleen johtaja johtaa yhtiötä uudelle vuorelle, jos vaikka onni loppuisikin, niin silti vielä oltaisiin parhaita.

Erinomaisesti pärjänneillä ei ole onnekkaampi ajoitus ja tilanne, vaan ratkaisevaa on, mitä henkilö tekee onnella, jonka kohtaa (engl. return on luck). Suurin osa ihmisistä kohtaa täysin samat asiat kuin erinomaiset johtajatkin, mutta he eivät tee asialle mitään, vaan hukkaavat tilaisuutensa.

Sama koskee ystävyyttä ja rakkautta.

- Elämä on kuin korttipeli, jossa jaetaan hyviä ja huonoja käsiä. Ainoa, mikä oikeasti merkitsee, on miten pelaa kunkin kierroksen elämänsä aikana. Älä ikinä, koskaan luovuta. Jim Collins, Nordic Business Forum 2014.

Olipa kyse huonosta tuurista tai hyvästä onnesta, ratkaisevaa on aina, miten sen antaa vaikuttaa itseensä ja mitä sen jälkeen lähtee tekemään.

Kun yhtiö kohtaa vaikeuksia, erinomainen johtaja miettii, miten vaikeus käännetään voitoksi. Vaikeus kohdataan, ratkaistaan ja siitä opitaan. Sen ansiosta yhtiö on parempi kuin kilpailijansa.

- Onni on sinnikkään puolella - Jim Collins. Nordic Business Forum 2014.

Merkityksellinen elämä on täyttä elämää. Millaista elämää sinä haluat elää?

Kysymykseen osaa vastata, kun tuntee itsensä. Jim Collins ehdottaa, että Tee nämä -listan lisäksi tarvitaan Älä tee näitä -lista. Muista valita, mitä laitetaan älä tee näitä -listalle ja myös noudata tekemääsi listaa, koska vain siten voi olla riittävän kurinalainen.

Varmista, että osaat käyttää tilaisuudet hyödyksi ja johtaa yhtiösi menestykseen. Kokeile alkulämmittelyksi Jimin 12 kysymystä ennen kuin valtaat oman vuoresi yhdessä niiden ihmisten kanssa, joiden elämät tulevat olemaan erilaisia ja parempia sinun ansiostasi.

comments powered by Disqus