Tietosuoja - periaatteiden osoitusvelvollisuus

Jos tietosuoja-periaatteet ovat kuin latinaa puhuisi, sano seuraavassa kokouksessa, että tavoitteenne on musculi abdominis. Suomeksi: vatsalihakset. Kunnossa ne ovat erittäin hyödylliset koko toiminnan kannalta - ja kiva näyttää muillekin.

Osoita, että noudatat

Tietosuoja-asetus astuu voimaan tässä kuussa ja uutena tulee yhtiöille osoitusvelvollisuus. Enää ei riitä, että noudattaa säännöksiä. EU ja lainsäätäjät edellyttävät, että pystyy näyttämään noudattavansa asetusta, kun yhtiössä käsitellään henkilötietoja.

Miten saa tarvittavat jutut kuntoon niin, että voi osoittaa noudattavansa asetusta henkilötietojen käsittelyssä? Miten toimia, niin että tietosuojaperiaatteet eivät jää vain "paperille", vaikka digitaalisessa tietosuojamallissa niitä dokumentaisiinkin? Toteuduttava käytännössä: Musculi abdominis!

Valitaan sisäänrakennetun tietosuojan ohjelma tai toteutetaan erillinen dokumentaatio käytössä olevista tietosuoja-periaatteista. Noudatetaan joka päivä.

Näytetään tarvittaessa.

Vinot, suorat, poikittaiset

Vatsalihaksia tehtiin jumpissa ennen vanhaa erottelematta sen tarkemmin, oliko vatsaliike vinoille, suorille, poikittaisille vai jopa syville vatsalihaksille. Siis aikaan ennen kuin rouvien kotiin kulki liuhuhihnalta proteiinijukurttia ja gojimarjoja tai crossfit oli lajina olemassa.

Tuolla tiellä ollaan nyt myös henkilötietojen kanssa. Voi hifistellä (superfood, antioksidantit) tai tehdä, mitä tarvitaan, jotta varmistaa, että on - jos ei elämänsä kunnossa - niin hyvässä toimintakunnossa.

Henkilötietojen hallinnassa pitää osata erotella. On ymmärrettävä, mikä vaikuttaa mihin ja pyynnöstä pystyttävä näyttämään toteen. On tiedettävä organisaation vinot, suorat ja poikittaiset tietovirrat ja miten henkilötiedot kulkevat näissä virroissa.

comments powered by Disqus