Eric Thomas: Mitä menestyminen vaatii?

Taas meni yksi vuosi. On aika katsoa, miten onnistuttiin. Osa stressaa niin, että edellisvuosi vie yöunet tänäkin vuonna. Tavoitteita jäi ehkä saavuttamatta ja pahimmillaan yrityksen johtaja, yrittäjä, menestystä haluava työntekijä saattaa lamaantua, vaikka siinä hetkessä tulee toimia entistä rivakammin ja laserin tarkkuudella kohdentaa toimet oikeisiin asioihin.

- Hei, älä lannistu tai turhaudu tuloksista, jos ei tehty niihin tuloksiin tarvittavaa työtä, Eric Thomas muistuttaa.

Kun halutaan päästä seuraavalle tasolle bisneksessä ja kasvaa ihmisenä, Vanhassa vara parempi -sanonta kannattaa unohtaa.

- Mikään ei muutu, jos mikään ei muutu! Eric Thomas hymähti.

Menestyjän muistilista

Thomas tarjosi kasvua ja menestystä haluaville yrittäjille, yritysjohtajille ja sijoittajille muistilistan, jonka avulla on helpompi suunnitella erinomainen menestyksekäs vuosi 2022. Kirjoita vastaukset seuraaviin kysymyksiin.

  1. Mitä haluat vuodelta 2022?
  2. Miten voit valmistautua?
  3. Millaiset taidot sinulla on jo nyt, jotta saat tehtyä, mikä jäi tekemättä viime vuonna?
  4. Mitä muuta sinulla on jo itselläsi tai mihin sellaiseen sinulla on pääsy, jota voi hyödyntää?
  5. Mitä rajoituksia sinulla on?
  6. Mikä on lahjasi maailmalle? Käytätkö sitä?
  7. Mihin uuteen keskityt vuonna 2022?
  8. Mitä pitää tehdä nyt enemmän verrattuna siihen, mitä et tehnyt viime vuonna?
  9. Katso, mitä olet saanut jo aikaan. Oletko muistuttanut itseäsi lahjoistasi kysymällä myös, missä onnistuit ja miksi?
  10. Oletko toistanut, mikä onnistui?

Kun etsit selkeyttä, kysy yllä olevat kysymykset. Kirjoittamalla vastaukset ajatukset kirkastuvat ja selkeämmillä ajatuksilla syntyy parempi suunnitelma.

Ilman suunnitelmaa ei menesty, ellei käy todella hyvä tuuri. Harvalla käy.

- Seuraamalla merkkipaaluja toteutetaan unelma. Toteuta! Thomas sanoi.

Visualisoi, mitä haluat ja miten sen saat. Käy läpi joka askel.

- Kirjoita ylös, mitä ei ollut viime vuonna, mutta jonka tänä vuonna saat.

Pidä tiimissä ihmisiä, jotka osaavat, mitä ei itse osaa

Ei kannata huolestua, jos omat taidot eivät riitä kaikkeen. Se on universaali ihmisen ominaisuus: Kukaan ei voi osata kaikkea.

Menestyvä johtaja osaa koota joukon ihmisiä, joilla on niitä taitoja, joita hänellä itsellään ei ole. Myös Thomas nosti esiin, miten tärkeää on, että tulevaa on tekemässä joukko oikeanlaisia ihmisiä.

- Jos jotain taitoja puuttuu, hyödynnä niiden ihmisten taitoja, joilla ei ole samoja rajoituksia kuin itselläsi, hän kehotti.

Menestyjä osaa toistaa oikeita asioita,
mutta myös ottaa tilaa uudelle päästämällä irti vanhasta

ET suositteli miettimään omaa liiketoimintaa ja tulevaisuutta kuin olisi keilaamassa. Arvioi kriittisesti omaa toimintaa ja yrityksen liiketoimintaa, eri yksiköiden ja tiimien toimintaa: Millaisella suorituksella saa eniten pisteitä ja nopeimmin tuloksia?

- Älä tähtää siihen, mihin on vaikein osua. Ajattele, millä saa parhaan tuloksen omilla taidoilla, Thomas sanoi.

Vuosi vaihtui vasta. Vuoden alku on erinomainen paikka arvioida omaa tapaa ajatella ja omia toimintatapoja, rutiineja ja käytännön juttuja, joilla elämänsä täyttää. Thomas kummeksui, miten niin moni on valmis säännöllisesti vaihtamaan puhelimensa uuteen versioon, mutta ei vaihtamaan uskomusjärjestelmäänsä.

- Jos tiedät, mikä pidättelee, tarkenna ajatuksesi uuteen kohteeseen vuonna 2022, katso missä olet hyvä ja jaa ainakin 2-3 viestiä ulos joka päivä, jotta ihmiset tietävät lahjastasi.

Eric Thomas suosittelee myös toistoja. Hän antoi esimerkkinä puun, joka halutaan kaataa. Puu kaatuu, kun lyö 1000 kertaa samaan kohtaan, mutta se ei kaadu, jos lyö pitkin poikin. Oikeanlainen toisto auttaa vaurastumaan. Ensin vain pitää keksiä, mikä oli oikea tapa oikeaan kohteeseen ja sitten toistaa se.

- Opettele lyömään samaan kohtaan uudelleen ja uudelleen. Keskity! Pidä pääjuttu pääjuttuna, jotta nousette seuraavalle tasolle.

Kun omat tavat ja ajattelumallit estävät etenemisen seuraavalle tasolle liiketoiminnassa tai ihmisenä, on ainoa keino menestyä luopumalla tavoista, jotka pitävät kiinni vanhassa.

- Se, millä olet päässyt nykyiselle tasolle, ei nosta enää uudelle tasolle!


Eric Thomas, ET, puhui RealSuccess-webinaarissa tammikuussa 2022.

Kirjoittajat

thumbnail_image thumbnail_image
Nimi Katri Lietsala
Tehtävänimike Toimitusjohtaja
Puhelinnumero 040 749 9072
Sähköposti
comments powered by Disqus