Bisneksen rytmi - intuitiivinen johtaminen


Itse oppinut taiteilija Ashley Longshore kertoi näyttäneensä gallerioille töitään ja sai aina vastaukseksi ei. Koska taiteen tekeminen oli Longshoren intohimo, hän mietti, miten voisi jatkaa taidetta, mutta muuttaa tilannetta niin, että taiteesta tulisi myös rahaa huolimatta gallerioiden vastustuksesta.

Sosiaalinen media tuki Longshoren brändin rakentamista erinomaisesti. Taiteilijalla oli intuitiivinen kyky luoda kysyntä muuta kautta kuin perinteisten jälleenmyynti- ja jakeluverkostojen kautta.

- Ei maksa mitään lähettää sähköpostia, jakaa Facebookiin tai julkaista Instagram-sisältö, Longshore kertoi oivaltaneensa.

Brändin arvo kasvoi. Taiteilijan värikäs, omintakeinen tyyli ja persoona vetosivat ihmisiin. Myöhemmin myös perinteinen media heräsi: Vogue, Elle, Forbes.

Iloitse voitetusta kaupasta

Taiteillija Ashley Longshore kertoo juhlineensa pientä taideteos-kauppaa, jonka joku osti 125 dollarilla hänen uransa alussa ja lienee nykyisin onnellinen keräilijä, jonka investointi kannatti muutenkin kuin esteettisesti. Ilo pienestä kaupasta oli yhtä suuri kuin isoista kaupoista, joita hän on sen jälkeen tehnyt rahakkaiden taidekeräilijöiden kanssa.

- Mitä kovempaa teet töitä, sitä onnekkaampi olet. Amerikkalainen unelma on totta edelleen, Longshore mietti.

Raha antaa rauhaa miettiä muuta kuin selviytymistä.

- Kun aloitti bisneksen ja menestyi, tavaraa tärkeämmiksi tuli, miten antaa takaisin yhteiskunnalle ja miten inspiroida muita ihmisiä, Ashley Longshore kertoi.

Toimi kun aika tuntuu otollisimmalta

Photo by Jan Huber on Unsplash

Reality-ohjelma The Real housewives of New York City teki Bethenny Frankelista julkisuuden henkilön. Frankel puhui samassa Forbesin Power Women Summitissa kuin Longshore.

Frankel kuvasi kokevansa energiana ja eräänlaisen rytmin johtaessaan liiketoimintaansa. Joskus hän tuntee, että nyt on mentävä ja tehtävä ja välillä hän pitää taukoa, koska aika ei tunnu oikealta.

Intuitiivisessa johtamisessa bisneksen rytmi on kuin aaltoja, niiden mukaan pitää mennä.

- I just had a feeling. I just pushed it, Frankel kuvaa johtamistyyliään.

Energiaa

Photo by Edz Norton on Unsplash

Intuitiivisen johtajan intuitio kantaa parhaiten päivinä, jolloin mieltä eivät samenna peruskysymysten tasoiset huolet, kuten rahapula tai murhe, ettei olisi tunnistanut vielä oikeaa syvintä intohimoaan ja suuntaa, jonne haluaa mennä.

Taiteilija Ashley Longshore kertoi heräävänsä joskus niin innostuneena, että teoksia tulee kymmeniä. Hän mainitsi käyttävänsä hyödyksi etenkin energiaa, joka jää, kun lopulta tietää oman uransa eikä ole taloudellista ahdinkoa samalla tavalla kuin alkuvaiheen tuntemattomana taiteilijana vielä oli.

Longshore puhui taajuuksista (engl. frequency) aika samaan tapaan kuin Frankel bisneksen rytmistä.

- Rakastan mahdollisuuksia. Rakastan ihmisiä. Kun muut reagoivat omaan ideaan, se nostaa korkealle kuin huume, Longshore kuvasi motivaatiotekijöitään niin taiteilijana kuin yrityksen omistajana.

Kun oppii muiden johtajien tavasta johtaa ja tietää minne ja miten haluaa edetä, voi soveltaa muilta itselleen sopivat asiat omaan johtamistapaansa. Kokeile!

- Tee omalla tavallasi. Ei ole yhtä tapaa tehdä, on sinun tapasi tehdä, opit ja navigoit, Ashley Longshore muistutti.

Onnistuminen edellyttää keskittymistä

Photo by Nik Shuliahin on Unsplash

Bethenny Frankel kertoo arvostavansa nykyisin vain aikaa ja unta enemmän kuin rahaa. Hän arvioi aivojensa tuottavan niin paljon ideoita, että eläkkeelle jääminen tuntuu mahdottomalta. Nainen kirjoittaa kirjaa, pitää podcastia, mutta sanoo, ettei omista iPadia enkä kannettavaa, ja tätä edelleen mietin, saatoinko ymmärtää näin väärin Summitissa. En tulisi toimeen ilman omaa kannettavaani, vaikka käyttämäni järjestelmät toimivat myös puhelimessa.

Kehittäjäpersoonalle ideoita tulee helposti liikaa. Pahimmillaan koko ajan. Frankel on tunnistanut tapansa ja vertaa itseään "ideahamsteriin". Hänen keinonsa hallita aikaa ja resursseja on rajoittaa omien ideoiden määrää, jotta hän voi rauhassa keskittyä ja viedä ideat loppuun saakka.

- Kun istuttaa idean, sitä pitää kastella. Pitää kontrolloida, montako siementä istuttaa.


Välillä liiketoiminnassa kohtaa väkisinkin pulmia. Hyvä tapa etsiä ratkaisua on rauhoittaa tilanne. Antaa omille ajatuksille tilaa vaatimatta vielä valmiita vastauksia.

- Nautin lepäämisestä. Kun lepään, ongelmat ratkeavat. Parhaat ideat saa unen ja valvetilan rajamailla, Frankel neuvoi.


Katri Lietsalan kirjoittama blogijuttu perustuu Forbes Power Women Summit -tilaisuuden puheenvuoroihin 9.12.2021.

Kirjoittajat

thumbnail_image thumbnail_image
Nimi Katri Lietsala
Tehtävänimike Toimitusjohtaja
Puhelinnumero 040 749 9072
Sähköposti
comments powered by Disqus