Kokoomus unohti Twitterinsä

Katri Lietsala // Suomessa kokoomukselle kävi nolosti Twitterin kanssa jo alkumetreillä. Se avasi Twitterin osana poliittista kampanjointia, mutta yksi asia jäi huomaamatta: Tyhjänä Twitter tekee vain hallaa.

Europarlamenttivaalit pidetään 7.6.2009. Twitterissä sanottavaa on jo vihreillä, demareilla, keskustalla ja vasemmistolla. En tiedä, kuka hoitaa kokoomuksen sosiaalisen median kampanjaa, mutta ei tuo oikein vakuuta.

Twitter on mikroblogi, jolla voi viestiä lyhyitä ilmoituksia niin tutuille kuin tuntemattomille ihmisille. Ilmaista www-palvelua käytetään myös uutisten välittämiseen esimerkiksi liikenteestä.

Kun kiinnostat riittävän monta, lopputuloksena jutusteluasi saattaa seurata jopa puolisen miljoonaa ihmistä, kuten Digg.comin perustajaa Twitterissä. Kevin Rose tosin kutsuu yleisöä twitteriinsä myös omassa blogissaan.

Suomalaispuolueiden twitterit ovat kaukana noista määristä*:

 • SDP 149 seuraajaa (+106)
 • keskusta 143 (+104)
 • vihreät 143 (+128)
 • kokoomus 97 (+84)
 • vasemmisto 34 (+-, ei tiedossa)
 • * Vertailutilasto / Twitteristin blogi 6.3.2009.

  Eniten tweettejä on vihreillä, seuraavaksi aktiivisin on Vasemmistoliitto.

  Toisaalta. Sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. USA:n presidentti Barack Obama näytti vaalikampanjoinnissaan mallia hyödyntäen lähes kaikkia sosiaalisen median keinoja, joita oli tarjolla. Nyt viestintäkoneisto on unohtanut osan työkaluista presidenttivalinnan jälkeen. Esimerkiksi mikroblogi Twitterissä Obamalla on tältä vuodelta vain kolme viestiä: tuorein viesti maaliskuulta.

  Osallistuminen vie aikaa. Suosittelemme ottamaan sosiaalisen median osaksi arkea. Silloin on paremmat mahdollisuudet onnistua siinä, mitä tekee.

  Kirjoittajat
  thumbnail_image thumbnail_image
  Nimi Katri Lietsala
  Tehtävänimike Toimitusjohtaja
  Puhelinnumero 040 749 9072
  Sähköposti
  comments powered by Disqus