Katri Lietsala // Jyri Engeström listasi MindTrekissa yrittäjille neljä strategiaa menestykseen:

1. Mene sinne missä asiakkaasi ovat.

Tee obamat ja luota sloganiin Because it's all about you.

2. Älä markkinoi, vaan sitouta.

Halpis lentoyhtiölle ei onnistunut check-in iPhonella, joten Chris Messina twiittasi ärtyneenä. Pari minuuttia myöhemmin hän sai samalta lentöyhtiöltä vastauksen, jossa pyydettiin tarvittavia tietoja, jotta virkailijat voivat tehdä check-inin samantien. He ratkaisivat asiakkaansa ongelman.

3. Kelpuuta lähettilääsi (empower)

Paljon useampi ihminen kiinnostui kirjasta, kun Jyri kirjoitti siitä blogissaan. Kustannusyhtiö otti yhteyttä Jyriin ja he saivat myytyä teoksen oikeudet paljon isommalle kustantajalle, joka julkaisi kirjan laajempaan levitykseen ja nyt kirjasta tehdään jo Hollywood-elokuvaa. Kiitokseksi tästä Jyrille tarjottiin ylimääräisiä kirjoja. Jyri ei halunnut niitä, koska bloggasi mielellään hyvästä kirjasta. Hän pyysi lähettämään kirjat Helsingin kirjastoon, jonne ne sitten lähetettiin. Tarinan opetus: kannattaa olla hyvä, niin kivat ihmiset kiittää ja siitä voi seurata amerikkalainen unelma.

4. Esittele jotain uutta joka päivä.

Meidän pitäisi nukkua edes 4-5 tuntia, jopa start-upissa. Tämän vuoksi Uudesta-Seelannista oli työntekijä Jyrin tiimissä, koska hän oli hereillä silloin, kun muut nukkuivat. Muuten ei ilmeisesti pärjää? Vai voisiko sittenkin?

Jyri Engeström puhui Tampereella 1.10.2009.Kirjoittelin enemmmän hänen key note -puheenvuorostaan aiemmassa viestissä.

Kirjoittajat
thumbnail_image
Katri Lietsala
Toimitusjohtaja
040 749 9072
comments powered by Disqus